Krimi

2023.05.27. 05:05

Hajmeresztő: repülés közben kinyitotta egy férfi az utasszállító ajtaját (videó)

Kinyitotta egy utas a vészkijárati ajtót az Asiana Airlines légitársaságnak a dél-koreai Csedzsu-szigetről Tegu városába tartó utasszállító repülőgépén, amikor az még a levegőben volt. Őrizetbe vették.

Forrás: Youtube

A dél-koreai légitársaság Airbus A321 típusú gépén 194 utas tartózkodott, és a gép már a leszálláshoz készülődött 250 méteres magasságban, amikor a vészkijárat mellett ülő férfi kinyitotta az ajtót. A gép sikeresen landolt a tegui repülőtéren, az incidens során senki sem sérült meg, de kilenc utas – köztük nyolc iskolás korú gyermek – légzési nehézségekre panaszkodott, ezért kórházba szállították őket.

A dél-koreai közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a rémült utasok megpróbálták lefogni a férfit, akinek végül mégis sikerült az utasszállító ajtaját kinyitnia. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a személyzet tagjai segítségért kiabáltak, amikor a férfi elkezdte rángatni a repülő ajtaját, végül az utasok fogták le, miután sikerült kinyitnia, mert ezt követően ki is akart ugrani a gépből.

 

„A gyerekek pánikba estek és zokogtak. Az ajtó közelében ülő utasok rémültek meg a legjobban.

 

Nagy volt a káosz, az emberek pánikba estek, a légiutas-kísérők pedig orvosért kiáltottak”
– számolt be egy utas.

 

A 33 éves férfit a helyi rendőrség őrizetbe vette, indítékai egyelőre ismeretlenek, az ügyben hatósági vizsgálat indult. A tegui rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem volt ittas, egyedül utazott, de tettének okát nem árulta el.

 

„Nem tudtunk vele normálisan kommunikálni. Meg fogjuk vizsgálni a bűncselekmény indítékát, és felelősségre vonjuk az elkövetőt” – közölte a helyi rendőrség egy tisztje - írja a Mandiner.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!