Krimi

2022.11.08. 09:28

Családi dráma Olaszországban: visszaadták a rendőrök Katalinnak a kést, amivel aztán leszúrta kisfiát

Kedden tartják az olaszországi gyermekgyilkosság ügyében az előkészítő tárgyalást. A feltételezett elkövetőt, Bradács Katalint akár életfogytig tartó fegyházbüntetésre is ítélhetik. Erzsike néni, a vádlott édesanyja úgy véli, egy 15 éves szabadságvesztés lenne a méltányos ítélet.

Fotó: Bors

– Nem tudom elképzelni, hogy a lányom élete végéig börtönben maradjon! A méltányos büntetés maximum 15 év lenne. Szörnyű, amit tett, de végső elkeseredésében oltotta ki az unokám életét – mondta a Borsnak Erzsike néni, Katalin édesanyja, majd elmondta: már arról is gondoskodott, hogy Katalinnak legyen hová hazajönnie a szabadulása után.

– Én befogadnám, de kérdés, hogy élek-e még 15 év múlva. Már 77 éves vagyok, és súlyos betegségben szenvedek. Bármikor meghalhatok

– közölte Erzsike néni, aki egy budapesti önkormányzati lakásban él.

Rászokott az italra a bárokban

– Bejelentettem ide a nagyobbik unokámat, Katalin elsőszülött fiát, hogy mindenképpen legyen lakhatása. Ő megígérte nekem, hogy befogadja majd az édesanyját – mesélte az idős asszony. Katalin élete jóval Alex születése előtt sem volt mentes a problémáktól. Egészen fiatalon belecsöppent a pornóiparba. Különböző bárokban táncolt, akkor pedig rászokott az italra, mert józanon nem volt képes elviselni az éjszakai közeget,
ráadásul munkaköri kötelessége is volt, hogy a vendégek meghívásait elfogadja.

Elkapta a Covidot a börtönben

– A börtönben elkapta a koronavírust, ezért bevitték a betegszobába. Produkálta a jellegzetes tüneteket, de már jobban van. Reménykedve várja a tárgyalást – árulta el az aggódó édesanya. 

A volt pornószínésznő kapcsolata már a közös gyermekük megszületése előtt megromlott Alex édesapjával, Norberttel. A kisfiú kétéves korában a magyar bíróság ideiglenesen az apánál helyezte el a gyermeket, amibe Katalin nem tudott beletörődni. Olaszországba vitte a kisfiát, ahol egy-két napig több ismerőse is menedéket nyújtott nekik, de mindenhonnan menniük kellett.

Miközben Katalin az utcán bolyongva a kisfiát babakocsiban tolta, megállította őket egy rendőr. Akkor a nő holmijai közül előkerült egy kés. Katalin ezt azzal magyarázta az egyenruhásnak, hogy a vágóeszközt gyümölcshámozásra használja.

A hatósági személy az igazoltatás után továbbengedte őket, a kést sem vette el.

Tudta, mit tesz

A nő egyre kilátástalanabbnak érezte a helyzetét, végül a kisfiát több késszúrással megölte, majd magával is végezni próbált. A földben ásott egy kis lyukat, hogy a kést beleállítsa. Azt tervezte, hogy ráveti magát a pengére, de ez nem sikerült neki. A halott gyermekét bevitte egy élelmiszer áruházba, ahol segítségért kiáltott, majd a kisfiát a pénztári futószalagra fektette. A nőt a gyilkosság után többször kihallgatták, és elmeorvosok is vizsgálták: végül épelméjűnek találták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!