Borzasztó

2022.08.06. 07:20

Tragédiával végződött a veszélyes internetes kihívás, belehalt a szelfibe a fiatal fiú

A tinédzser nem élte túl a vonat tetején készített fotót Gyulafehérváron.

Újabb életveszélyes kihívás kezdett elterjedni a közösségi médiában: a fiataloknak a vonatok tetejére felmászva kell szelfit készíteniük. Ez a felfoghatatlan őrültség nem először követelte egy fiatal életét - írja a Ripost.

Múlt hónapban Gyulafehérváron a borbándi pályaudvarra kellett riasztani a mentőket, miután egy 15 éves fiút áramütés ért.Bár a rohammentők hamar kiérkeztek, és megpróbálták újraéleszteni, de sajnos a tini belehalt a sérüléseibe. A hatóságok szerint a fiú egy tehervagon tetejére mászott fel, hogy készítsen egy szelfit, de óvatlan volt, és végzetesen közel került a felsővezetékhez.

Idén április 4-én este fél 8 körül hazánkban is megtörtént a szörnyű tragédia, egy 16 éves fiú mászott fel a sárospataki állomáson egy teherkocsi tetejére, szintén abból a célból, hogy egy szelfit készítsen magáról. 

Azonban a felsővezetékben lévő magasfeszültség áthúzott rajta, és a szerencsétlenséget ő sem élte túl. A jelen lévő 15 éves barátja megpróbált segíteni rajta, de ő is életveszélyesen megsérült.

A MÁV kampányt indított, hogy megelőzzék az ehhez hasonló baleseteket. 

A vasúttársaság arra kéri a szülőket, hogy hívják fel gyermekeik figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára, valamint az ártatlannak tűnő játékok életveszélyes következményeire.

A MÁV a következő balesetveszélyes tevékenységekre hívja fel a figyelmet:

  • ne másszunk fel a vonatra
  • ne dobáljuk meg a szerelvényeket
  • ne helyezzünk a sínekre tárgyakat
  • ne mászkáljunk a vágányokra

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!