Bulvár-celeb

2021.08.25. 10:45

Rejtélyes ügy: több diákot is megmérgeztek egy egyetemen

Rejtélyes mérgezés történt Németország műszaki egyetemén, ugyanis legkevesebb hét embernél mérgezésre utaló jelek jelentek meg. Gyilkossági kísérlet miatt nyomoznak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Több hallgató rosszullétre panaszkodott, illetve kékes elszíneződést tapasztaltak a végtagjaikon, miután hétfőn fogyasztottak az egyetem Lichtwiese nevű campusa egyik épületének nyitott teakonyháin tárolt élelmiszerekből.

Hatan kórházba kerültek, egyikük életveszélyes állapotban volt, ám időközben az ő állapotát is stabilizálták, egy embert pedig haza is engedtek.

A darmstadti rendőrség az üggyel kapcsolatban 40 fős nyomozócsoportot állítottak fel, s elsődlegesen azt állapították meg, hogy feltehetőleg tejesdobozokba és vizespalackokba juttattak mérgező anyagot a támadók.

A rendőrség hétfő éjjel átkutatta a campus több épületét, majd nyilvánosságra hozták, hogy nem fenyeget további veszély. Az egyetem vezetése azonban arra kérte a hallgatókat és a dolgozókat, hogy a következő napokban ne fogyasszanak az épületben tárolt élelmiszerekből.

Az egyetem a Twitter-oldalán azt írta, megdöbbentek az intézményben történt bűncselekmény miatt, valamint figyelmeztette a diákjait, hogy aki fogyasztott az élelmiszerekből, forduljon orvoshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!