hazánkban is volt rá példa

2021.01.06. 05:53

Ijesztő betegséget váltott ki a tünetmentes koronavírus-fertőzés a hétéves kisgyereknél

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a hétéves brit Logan Walsh-t, akinél az orvosok szerint a koronavírus egy ritka és halálos szövődménye alakult ki.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

A kisfiúnak még novemberben lett pozitív a koronavírustesztje, amit szülei elmondása szerint tünetek nélkül vészelt át. December 16-án, tehát hetek múlva

a gyermek váratlanul lett rosszul az otthonában: belázasodott, hányt, valamint a végtagjai, az arca és a szemei bedagadtak.

Megrémült édesanyja azonnal mentőt hívott kisfiához, akik kórházba szállították a fiút – írja a Bors.

Kiderült, hogy

a gyermek egy Kawasaki-szindrómához hasonló betegségben szenvedett és nagyon súlyos volt az állapota.

Ez a ritka szövődmény – amit az orvosok szerint a koronavírus okozott a hétévesnél – visszafordíthatatlan károkat okozhat a belső szervekben.

Walsh állapota annyira rossz volt, amikor a kórházba értek vele, hogy az intenzív osztályra került. Orvosai és ápolói fáradhatatlan munkájának köszönhetően azonban hamar jobban lett, sőt, a karácsonyt már otthonában tölthette.

Magyarországon is volt hasonló eset: szerencsére a magyar kisfiú is gyógyultan távozhatott a kórházból.

A kétéves kisfiúnál a Semmelweis Egyetemen diagnosztizálták a koronavírus-fertőzés következtében kialakuló sokszervi gyulladást. Ez egy nagyon ritka, de súlyos szövődménye a gyermekkori Covid–19 betegségnek. A Semmelweis Egyetem azonnal fel is ajánlotta, hogy az egész országból vállalja azoknak a beteg gyerekeknek a gyógyítását vagy az abban való közreműködést, akiknél észlelik a betegség tüneteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!