hagyatéki viták várhatók

2020.12.18. 08:50

Nem hamvaszthatják el Maradona testét, a bíróság döntött így

Az illetékes argentin bíróság úgy döntött, hogy nem lehet elhamvasztani Diego Maradonát, a holttestét „meg kell őrizni” arra az esetre, ha DNS-re lesz szükség a világbajnok argentin labdarúgó apasági ügyében.

(FILES) In this file photo taken on February 26, 2013 Football legend Argentinian Diego Maradona gestures during a press conference in Naples. - Argentine football legend Diego Maradona has died at the age of 60, his spokesman announced November 25, 2020. (Photo by CARLO HERMANN / AFP)

Forrás: CARLO HERMANN / AFP

Fotó: AFP

Maradona a múlt hónapban, 60 éves korában, szívrohamban halt meg. Minden idők egyik legjobb futballistáját november 26-án helyezték örök nyugalomra Buenos Airesben, a Béke kertje temetőben.

A néhai sztárjátékos öt gyermeket ismert el a magáénak, de további hatan állítják, hogy nekik is ő az apjuk, és ez jóval kiterjedtebbé teszi az örökösödési eljárást.

Az utóbbi személyek közül a 25 éves Magali Gil azt mondta, két évvel ezelőtt tudta meg, hogy Maradona a biológiai apja, s ennek elismertetése érdekében tavaly indított jogi eljárást – írta az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!