Ország-világ

2020.08.25. 16:01

Mégis herceg lesz Meghan és Harry kisfiából

Ha a nagypapa, Károly herceg a trónra lép, a most 15 hónapos Archie automatikusan herceg lesz.

Britain's Duke and Duchess of Sussex, Prince Harry and his wife Meghan hold their baby son Archie as they meet with Archbishop Desmond Tutu at the Tutu Legacy Foundation in Cape Town on September 25, 2019. - The British royal couple are on a 10-day tour of southern Africa -- their first official visit as a family since their son Archie was born in May. (Photo by HENK KRUGER / POOL / AFP)

Forrás: AFP/POOL

Fotó: HENK KRUGER

Ehhez azonban Erzsébet királynőnek át kell adnia a trónt.

Archie herceg, ideje ízlelgetni a nevet, ugyanis ha a nagypapa, Károly herceg a trónra lép, Meghan hercegné és Harry herceg most 15 hónapos kisfiából automatikusan herceg lesz és a hatodik helyet foglalja majd el a trónöröklési sorban – mondta a királyi család szakértő az Expressnek.

Archie 18 éves korában azonban maga is eldöntheti, hogy tovább viseli-e az Ő királyi fensége címet, melyet unokatestvérei, György, Sarolta és Lajos jelenleg is magukénak tudnak – tudta meg a hirado.hu.

Ez azért is fontos információ, mert ez a változás annak ellenére is végbe megy, hogy a szülők a kisfiuk születésekor nem kérték a címet Archie-nak, de az sem befolyásolja, hogy tavasszal a pár gyakorlatilag kilépett a királyi családból.

Iain MacMarthanne szakértő szerint így azonban az a szabály is vonatkozni fog Archie-ra, ami Vilmos és Katalin gyerekeire is, hogy engedélyt kell kérniük az uralkodótól a házassághoz, mely az utóbbi években már csak formalitás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!