Járvány

2020.08.29. 15:39

Matt Dillon a velencei filmfesztivál zsűritagja lesz

A színész Cristi Puiu román filmrendező helyét foglalja el, aki a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt nem vehet részt az eseményen.

Forrás: Anne-Christine POUJOULAT

Fotó: AFP

Matt Dillon amerikai színész-rendező is bekerült a velencei filmfesztivál nemzetközi zsűrijébe. A héttagú testületben Cristi Puiu román filmrendező helyét foglalja el, aki a szervezők keddi közleménye szerint „előre nem látott nehézségek miatt” nem vehet részt a filmmustrán.

A nemzetközi zsűrit idén Cate Blanchett Oscar-díjas színésznő vezeti. Az Arany Oroszlán-díjat odaítélő testületben Veronika Franz osztrák forgatókönyvíró-rendező, Christian Petzold német rendező, Joanna Hogg brit forgatókönyvíró-rendező, Nicola Lagioia olasz író és Ludivine Sagnier francia színésznő szerepel Matt Dillon (Ütközések, A ház, amit Jack épített) mellett.

A fesztivál szóvivője annyit árult el a személycseréről, hogy a román filmes a koronavírus-járvány miatti utazási korlátozások miatt nem mehet el Velencébe.

A velencei fődíjért 18 film verseng idén. 24 alkotást pedig versenyen kívül vetítenek majd a Lidón.

A 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 2. és 12. között rendezik meg. A mustrát egy olasz film, Daniele Luchetti Lacci című drámája nyitja meg. A versenyprogramban szerepel Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, az angol nyelvű Pieces of a Woman című film is.

A velencei filmmustra lesz az első nagy európai fesztivál, amelyet a koronavírus-járvány kitörése óta megrendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!