Díjeső

2020.01.26. 18:14

Tarolt a Netflix karácsonyi animációs filmje az Annie-gálán

A Klaus – A karácsony titkos története című produkciót hét trófeával jutalmazták.

Forrás: Shutterstock

A Klaus – A karácsony titkos története című Netflix-produkció hét trófeát, köztük a legjobb animációs film és a legjobb rendező díját nyerte el az Annie-díjak szombati Los Angeles-i gáláján.

Az animációs filmeket jutalmazó díjátadó ceremónián a Netflix további három díjat gyűjtött a Keresem a testem című filmmel, amely a legjobb független animációs film díját is megkapta.

Az Annie-díjátadó gálát évente rendezi meg a Nemzetközi Animációs Film Szövetség (ASIFA-Hollywood). Idén a 47. alkalommal adták át a díjakat.

A Klaus – A karácsony titkos története a Netflix első győztes animációs produkciója. A szombati díjátadón egyebek mellett a legjobb animációs film, rendezés, látványtervezés, karaktertervezés és karakteranimáció díját is elvitte.

A Klaus és a Keresem a testem Oscar-jelölést is kapott a legjobb animációs film kategóriában, amelyben a Toy Story 4., A hiányzó láncszem és az Így neveld a sárkányodat 3. is szerepel.

A Jégvarázs 2., amelyet nyolc kategóriában is jelöltek az Annie-díjra, végül két elismerést kapott: a különleges effektusaiért és Josh Gad színészi teljesítményéért, amelyet Olaf szinkronhangjaként nyújtott.

A televízióra vagy médiára készült legjobb FX (digitális látványeffektus) mezőnyből a Netflixen futó Love, Death and Robots című animációs antológiasorozat magyar Digic Pictures animációs stúdió közreműködésével készült A titkos háború című epizódja nyert. A díjazottak között sorolta fel a The Hollywood Reporter cikke a filmen dolgozó Német Viktor, Illés Szabolcs, Sipos Ádám és Vladimir Zhovna nevét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!