59 évet élt

2019.11.29. 11:29

Kiderült, mi okozta Gary Rhodes sztárséf váratlan halálát

Családja közleményben vetett véget a találgatásoknak.

Britain's Chef Gary Rhodes shows off his Order of the British Empire (OBE) awarded for services to the hospitality industry in Buckingham Palace, in central London, following an Investiture ceremony held by the Queen, 23 November 2006. AFP PHOTO CHRIS YOUNG/WPA ROTA (Photo by CHRIS YOUNG / POOL / AFP)

Forrás: POOL / AFP

Fotó: CHRIS YOUNG

Családjának közleménye szerint fejsérülés következtében kialakult agyi hematóma okozta Gary Rhodes brit sztrárséf váratlan halálát

írta meg a BBC News pénteken.

Az 59 évesen elhunyt séf halálával kapcsolatos találgatásoknak véget vetve Rhodes hozzátartozói a London Evening Standardban jelentettek meg egy közleményt.

Ebben megerősítik, hogy Rhodes, aki Dubaiban forgatott egy tévéműsort, jókedvűen tért haza munka után és csöndesen töltötte az estét feleségével, Jennie-vel.

Vacsora után Gary összeesett a lakásukban, és bár azonnal kórházba szállították, már nem sikerült megmenteni az életét, koponyaűri vérzés következtében elhunyt

fogalmazott a családja.

Rhodesnak két étterme volt Dubaiban, számos népszerű főzőműsorban, egyebek mellett a MasterChef és a Hell's Kitchen című programokban szerepelt, de saját sorozata is ment Rhodes Around Britain címmel.

Gordon Ramsay szerdán a Twitteren rótta le tiszteletét kollégája előtt. Mint írta:

Fantasztikus séfet vesztettünk el ma Gary Rhodesszal. Egyike volt azoknak a szakácsoknak, aki a brit konyhát elhelyezték a térképen.

Gary csodálatos séf volt és a brit konyha elképesztő nagykövete, aki fiatal szakács koromban nagy hatással volt rám. Elegánsan és szórakoztatóan gondolta újra a brit konyhát búcsúzott az Instagramon Jamie Oliver.

Borítókép: Gary Rhodes, a Brit Birodalom Rend-kitüntetés tiszti fokozatának jelvényével a kezében, amelyet a királynő ítélt oda 2006. november 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!