Nagyvilág

2019.03.06. 07:54

Michael Bloomberg mégsem indul a 2020-as amerikai elnökválasztáson

Washington - Michael Bloomberg, New York volt polgármestere kedden bejelentette, hogy nem indul a 2020-ban tartandó amerikai elnökválasztáson.

Washington - Michael Bloomberg, New York volt polgármestere kedden bejelentette, hogy nem indul a 2020-ban tartandó amerikai elnökválasztáson.

A milliárdos a nevét viselő - és a tulajdonában lévő - Bloomberg News hírügynökség honlapján közzétett írásában jelentette be, hogy korábbi terveivel ellentétben mégsem méretteti meg magát.

Mint fogalmazott, úgy gondolja, hogy magánemberként jobban szolgálhatja az országot. Elismerte, hogy a demokraták elnökjelöltségéhez vezető út "keskeny", és hozzátette, hogy az ezzel járó kampány elvonná a figyelmét más tevékenységeitől, köztük például a klímavédelemtől, a fegyveres erőszak elleni küzdelemtől, az opiáttartalmú gyógyszerek okozta válság megoldásától vagy az állami iskolák alacsony színvonalának emelésétől. "Tudom, hogy nagyon sok munka van még, amit az elkövetkező két évben elvégezhetünk, de csakis akkor, ha összpontosítunk a feladatra" - tette hozzá.

"Hiszem, hogy legyőzném Donald Trumpot a választásokon. De világosan látom, milyen nehézségekkel jár a demokraták elnökjelöltségének elnyerése egy túlságosan is zsúfolt csapatban" - fogalmazott az üzletember.

A 77 éves Bloomberg Donald Trump jelenlegi elnök kérlelhetetlen bírálója. Mint mostani cikkében is megemlítette: soha nem csinált titkot abból, hogy szerinte Donald Trump fenyegetést jelent az országra.

"Tavaly a félidős választásokon ezért is költöttem 100 millió dollárt a demokrata párti jelöltek támogatására"- hangsúlyozta a publicisztikában. Alapvető fontosságúnak nevezte, hogy olyan jelöltje legyen a Demokrata Pártnak, aki a legesélyesebb kihívója lehet Trumpnak és képes lesz az ország összefogására. "Nem engedhetjük meg, hogy az előválasztási folyamat szélsőségek felé sodorja a pártot és ezzel csökkentse esélyeinket a választásokon" - fogalmazott, célozva ezzel a demokrata táborban az utóbbi időkben felbukkant szocialista jellegű nézetekre és állásfoglalásokra.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!