Nagyvilág

2017.02.20. 11:12

Nokia 3310: áprilisi tréfa lenne?

Budapest - Pillanatok alatt szétfröccsent a neten a legendás készülék visszatérésének híre.

Budapest - Pillanatok alatt szétfröccsent a neten a legendás készülék visszatérésének híre.

Elementáris erővel szaggatta fel a gondosan leragasztott nosztalgiadobozokat a hír: négy új Nokia-terméket mutatnak be az idei MWC-n, amiből az egyik a Nokia 3310-es mobiltelefon modern verziója lesz.

Híresztelések szerint a cég legnépszerűbb termékeként elkönyvelt, már-már legendás típus 41 megapixeles kamerával rendelkezik majd, az ára 60 euró alatt lesz, ami körülbelül 18 ezer forintot tesz ki. A kijelző hasonlít majd az eredetiére: átlója csak 3 colos, azonban már 1280×760-as felbontásban, 16 millió színnel, ClearDiamond minőségben képes a megjelenítésre. Processzora kétmagos, és a készülék 2 GB beépített memóriája is megfelel a mai kor szellemének – írja többek között a Médiabázis is.

Három évvel ezelőtti a hír

– A neten böngészve én is belefutottam a gyorsan terjedő hírbe. Igen, a Microsoft honlapján van egy ilyen cikk, ugyanezzel a képpel, ahol pontosan ugyanazt a specifikációt írják le, mint az említett magyar honlapon. A megjelenés dátuma azonban 2014, és pont április 1-jén tették közzé – mutatott rá Plajos Gábor. A Computer Hospital ügyvezetője hozzátette:

– Jelenleg az a legnagyobb probléma az online információközléssel, hogy ellenőrzés nélkül megjelenhet és elterjedhet bármi. Ezeket nevezik lájkvadász oldalaknak. Jobb, ha messziről elkerüljük ezeket a felületeket, mivel a fellelhető tartalom nemcsak hiteltelen, de sokszor a kép és a szöveg is félrevezető.

ÉKN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!