Nagyvilág

2016.05.04. 09:16

31 ujjal született egy csecsemő Kínában

A gyermek édesanyjának ugyancsak több ujja van, de a vizsgálatok nem jelezték, hogy öröklődött a betegség. 

A gyermek édesanyjának ugyancsak több ujja van, de a vizsgálatok nem jelezték, hogy öröklődött a betegség. A kezén 15, a lábán pedig 16 ujjal született egy csecsemő Kínában. A három hónapos gyermeknek műtéti úton távolítanák el a felesleges ujjait, viszont a szülők nem tudják kifizetni az operáció ezer fontos költségét. A hongkongi babáéhoz hasonló betegség egyébként nagyon ritka esetben fordul elő.

A gyerek édesanyja, aki Shenzhen Cityben dolgozik egy gyárban egyébként szintén ebben a betegségben szenved, igaz neki nem olyan súlyos az állapota, a kezein és a lábain is 12-12 ujj található. Zou Chenglin, a gyerek édesapja elmondta, hogy felesége betegsége miatt tartottak attól, hogy a baba is örökli a fejlődési rendellenességet, ugyanakkor korábban három kórházban is végeztek vizsgálatokat és egyikben sem jelezték a betegség jelenlétét. Ezért is sokkolta őket, hogy amikor a kisfiú megszületett, a jobb kezén hét, a balon pedig nyolc, valamint mindkét lábán nyolc-nyolc ujjat láttak.


Forrás: metro.co.uk


A család azóta több orvost is megkeresett, hogy operálják meg a kisfiút, de a műtétet három hónapos és egyéves kor között lehet elvégezni. A szakemberek úgy vélik, a babának minden esélye megvan arra, hogy normális gyerekkora legyen és egészséges felnőtt váljon belőle, a műtét összege viszont 10 ezer és 50 ezer font között mozog, ezért a szülők a nyilvánossághoz fordultak, hogy összegyűjtsék a pénzt az operációra.

2010-ben ugyancsak Kínában ugyanilyen betegségtől szenvedett egy kisfiú, neki összesen 31 ujja volt, a műtétet sikeresen elvégezték azóta pedig már hatéves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!