Nagyvilág

2015.10.22. 10:38

Szándékosan szült repülőn egy nő, hogy gyermeke amerikai állampolgár legyen

Amikor megindult a szülés, az asszony azt kérdezte, Amerikában vannak-e. 

Amikor megindult a szülés, az asszony azt kérdezte, Amerikában vannak-e. Egy tajvani nőt, aki a Los Angelesbe tartó járaton szülte meg gyermekét visszatoloncoltak országába, miután kiderült, hogy direkt így tervezte a szülést, hogy gyermeke amerikai állampolgár legyen.

A Baliból Los Angelesbe tartó 14 órás repülőúton a gyermeket egy, a fedélzeten tartózkodó orvos, valamit a személyzet segítette világra. Az asszony azt mondta a kínai légitársaság munkatársainak, hogy 32 hetes terhes, a szabályok értelmében tehát utazhatott a gépen.

Amikor megindult a szülés, a nő azt kérdezte, Amerikában vannak-e? A baba Alaszka légterében született, a gép pedig kényszerleszállást végzett Anchorageben.

Dr. Angelica Zen, a szülést levezető orvos úgy fogalmazott, először azt hitte csak egy sima hasfájással van dolga, de amikor rájött, hogy egy gyermeket kell segítenie világra hozni úgy érezte, nem lesz egyszerű dolga.

Egyes hírforrások szerint a gyermek megkapta az amerikai állampolgárságot, az édesanyját viszont visszaküldték országába, mindemellett a légitársaság több mint 30 ezer dollár költség megfizetésére kötelezi az asszonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!