Nagyvilág

2015.01.08. 21:15

Fotók: Választás Srí Lankán

Nagyon félnek az erőszaktól, ezért megerősített rendőri jelenlét mellett zajlik a meglepően szoros küzdelem Mahinda Rajapaksa és a korábbi egészségügyi miniszter, Maithripala Sirisena között.

Nagyon félnek az erőszaktól, ezért megerősített rendőri jelenlét mellett zajlik a meglepően szoros küzdelem Mahinda Rajapaksa és a korábbi egészségügyi miniszter, Maithripala Sirisena között. Több millió ember járult az urnákhoz, hogy az ország jövőjéről döntsön. A tét óriási, hiszen Rajapaksa-nak ez már a harmadik ciklusa lenne, ha veszít, akkor a korábbi egészségügyi miniszter irányíthatja Srí Lankát. Dr Paikiasothy Saravanamuttu azt nyilatkozta, hogy egy rövid, de durva kampányon van túl mindkét fél, ami után mindkettő győztesnek tartja magát. Félő, hogy a választásokat erőszakos cselekedetek árnyékolják be. Frusztráló, hogy katonák jelentek meg a szavazóhelyeknél. Amíg csak a rendre vigyáznak, nincs gond, de esélyes, hogy néhol nem engedik majd szavazni az embereket és ezzel befolyásolják a választás eredményét. Tekintse meg a fotókat a galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!