Nagyvilág

2013.02.17. 15:02

Megismétlődhet az oroszországi meteorkatasztrófa?

Az Oroszországban megtörtént tragédia sajnos bármikor megismétlődhet, ráadásul bárhol a világon. A NASA nem tudja előre jelezni őket.

Az Oroszországban megtörtént tragédia sajnos bármikor megismétlődhet, ráadásul bárhol a világon. A NASA nem tudja előre jelezni őket. Pénteken egy hatalmas tűzgolyó csapott le Oroszországra. Ezzel a jelenséggel most meg kell tanulnunk együtt élni, legalábbis egy darabig mindenképpen. A héten történt katasztrófában több száz épület és 1000 ember sérült meg. Még ijesztőbb, hogy semmi előjele nem volt a robbanásnak.

Az a gond, hogy egy ekkora aszteroida észlelése nagyon nehéz, ezért bármikor, bárhol lecsaphat váratlanul. Eltart majd egy ideig a szakembereknek, mire megoldást találnak a problémára és elkészítik a világűr térképét, ami az ilyen "apróságokat" is tartalmazza. A NASA szerint azonban még tervben sincs ilyen projekt, hiszen bőven elég a nagy és esetlegesen a teljes Földet veszélyeztető aszteroidák feltérképezése. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!