Nagyvilág

2012.08.23. 17:15

Kétéves a bécsi állatkert pandabocsa

Bécs, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) - A bécsi állatkert pandabocsának második születésnapját ünnepelték csütörtökön.

Bécs, 2012. augusztus 23., csütörtök (MTI) - A bécsi állatkert pandabocsának második születésnapját ünnepelték csütörtökön.A gondozók ebből az alkalomból sárgarépát és édesburgonyát tartalmazó csomagokkal lepték meg a kölyköt, Fu Hut. Habár a díszes csomagok kibontásában és a csemege megkóstolásában anyja, Jang Jang is "segített", Fu Hunak is bőven jutott az élelemből.

A 48 kilogrammos fiatal állat szokásos eledele egyébként a bambusz, amelyből napi 20 kilogrammot fogyaszt el.

Fu Hu (a kínai név jelentése: Boldog Tigris) a schönbrunni kastély parkjában található állatkert fő látványossága. A születésnapi ünnepség a sajtó és az állatkerti látogatók élénk érdeklődése mellett zajlott le.

Fu Hu és a bécsi pandapár pontosan három évvel korábban született előző kölyke, Fu Long (Boldog Sárkány) az első két óriáspanda, amelyek természetes úton fogantak Európában.

A gondozóknak és a látogatóknak nemsokára búcsút kell venniük kedvencüktől. A kétéves állatot Kína és Ausztria megállapodása értelmében az ősszel Kínába, egy pandarezervátumba szállítják. "Bátyja", Fu Long szintén ebben a parkban él kétéves kora óta.

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!