Nagyvilág

2012.06.25. 17:06

EU távközlési cégvezetők levele a beruházási szabályozások lazításáért

Brüsszel, 2012. június 25., hétfő (MTI) - Az Európai Unió vezető távközlési cégeinek vezérigazgatói azt szeretnék, ha az EU csütörtökön kezdődő csúcsértekezletén az ágazati beruházások szabályozásának lazításáról döntenének.

Brüsszel, 2012. június 25., hétfő (MTI) - Az Európai Unió vezető távközlési cégeinek vezérigazgatói azt szeretnék, ha az EU csütörtökön kezdődő csúcsértekezletén az ágazati beruházások szabályozásának lazításáról döntenének.Egyebek között ez áll az ETNO, az évi több mint 600 milliárd euró bevételt termelő 40 távközlési céget tömörítő szervezet brüsszeli illetékesekhez eljutatott levelében.

A dokumentumot, egyedüli magyarországi cégvezetőként Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója is aláírta.

Ezzel kapcsolatban a Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága az MTI-vel közölte: "a Magyar Telekom csatlakozott a meghatározó európai távközlési cégeket tömörítő ETNO kezdeményezéséhez, mert kiemelten fontosnak tartja, hogy mind az EU, mind hazánk távközlési szabályozása olyan irányba mozduljon előre, amely beruházásösztönző és elősegíti az innovációt, a növekedést, valamint a munkahelyteremtést ebben az Európa jövője szempontjából sorsdöntő időszakban."

A levelet aláírta egyebek között a Deutsche Telekom, a Telecom Italia, a Belgacom és a spanyol Telefónica vezérigazgatója is.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!