Nagyvilág

2008.10.13. 09:52

Titokban temették el Knut ápolóját

<p>Hétfőn ünnepelné 45. születésnapját a világhírű berlini állatkert szeptemberben váratlanul, szívinfarktusban elhunyt állatápolója, Thomas Dörflein. Noha sokan arra számítottak, hogy október 13-án lesz a temetése is, Knut, a jegesmedve pótpapáját már péntek délután elkísérték utolsó útjára. <dia width="900" height="700" alt="A nap képei 2008.10.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_nap_k_pei_2008_10_12_/index.shtml , SERIE ,900,700)">A nap képei <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A nap képei 2008.10.12." /></a></dia><BR /></p>

Az elmúlt hetekben a szokásosnál is többen keresték fel a berlini Zoo-t, hogy leróják kegyeletüket a népszerű jegesmaci, Knut pótpapája előtt. A bébikorában mesterségesen táplált bájos kedvenc, Knut önfeláldozó gondozójaként 2006 decemberében közismertté lett férfit, Thomas Dörfleint egész Németország gyászolja.

A negyedszázadon át állatgondozóként dolgozó Dörfleint szeptember 22-én találták holtan lakásában. A szívinfarktusban elhunyt férfi péntek délutáni temetése 3 nappal előbb volt, amint azt a sajtó megszellőztette. A berliniek arra számítottak ugyanis, hogy október 13-án búcsúztatják Knut ápolóját, aki akkor ünnepelné 45. születésnapját.

A hétvégi német sajtójelentések szerint szűk családi-baráti körben kísérték utolsó útjára Thomas Dörfleint. A berlin-spandaui temetőben tartott gyászszertartás előtti hetekben a világ valamennyi tájáról ezrével érkeztek részvétnyilvánító e-mailek, levelek, táviratok a német fővárosba.

>
· Meghalt Knut gondozója
· Szívinfarktusban halt meg Knut ápolója Knut és nevelője 2008.09.24.
· Nagyvilági híreink
· Állatvilág aloldalunk
· Bakancsos medve…
· Plüssteve a kismajom pótmamája
· Szenzációs mamutleletek
· Kutya hívta a mentőket

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!