Nagyvilág

2008.10.21. 10:54

Súlyos baleset Angliában - öten bennégtek egy autóban

<p>Kigyulladt egy autó, miután egy másik kocsival és három teherautóval ütközött hétfő éjjel az angliai M6-os autópályán.</p>

A lángoló autóban öt ember vesztette életét, köztük valószínűleg három gyerek. Az egyik teherautó spanyol sofőrjét őrizetbe vették. A baleset hétfő este tíz óra negyven perc (közép-európai idő szerint tizenegy óra negyven perc) körül történt Anglia nyugati részén.

A kigyulladt jármű annyira kiégett, hogy egyelőre nem tudták azonosítani a holttesteket - mondta Jed Manley helyi rendőrkapitány a BBC brit közszolgálati médiának. Kevesebb mint két órával korábban egy másik baleset is történt a közelben, akkor egy sofőr vesztette életét.

Egy negyvenes éveiben járó spanyol teherautósofőrt őrizetbe vettek - mondta a rendőrkapitány egy másik csatorna kedd reggeli televízióműsorában. A férfit azzal gyanúsítják, hogy veszélyes közlekedéssel ő okozta az öt halálos áldozatot követelő balesetet.

A többi közlekedőt visszafordították és leterelték az autópályáról, az utat pedig lezárták. A forgalom csak kedd reggel hét óra húsz perckor (közép-európai idő szerint nyolc óra húsz perckor) indult újra az érintett szakaszon.

Ezek is érdekelhetik