Nagyvilág

2008.10.15. 13:15

Eltérítettek egy török gépet

<p>Eltérítették a török légitársaság Antalyából Szentpétervárra tartó gépét szerdán- közölte az AFP hírügynökség a CNN Türk televízióra hivatkozva.</p>

14,20 Részeg férfi fenygetőzött az "eltérített" török gépen
Részeg férfi fenyegetőzött bombával a Türkish Airlines légitársaság Antalyából Szentpétervárra tartó szerda délelőtti járatán. A férfit gyorsan reagáló utastársai tették ártalmatlanná, így a repülőgép folytathatta útját, és menetrend szerint érkezett az orosz reptérre. Az Airbus A-320-as fedélzetén 167 utas tartózkodott.

Az incidensre a belorusz légtérben került sor, helyi idő szerint reggel tíz óra körül. Az ittas utas egy, a pilótának címzett cédulát adott át az egyik utaskísérőnek, amin ez állt: "Bomba van nálam. Ha nem engednek be (a pilótafülkébe), felrobbantom."

A részletekről beszámoló Orhan Birdal, a török reptereket felügyelő hatóság vezetője szerint a férfi utastársai gyorsan reagálva ártalmatlanná tették a "gépeltérítőt". Ezután átvizsgálták, ám nem találtak robbanószerkezetet nála.

A járat végül menetrend szerint landolt Szentpéterváron, nem sokkal fél tizenkettő előtt. A fenyegetőzőt a gép földet éréséig ellenőrzés alatt tartották utastársai. Állampolgárságáról egyelőre nincs megbízható információ, de a CNN Türk török hírtelevízió értesülése szerint az illető üzbegisztáni.


13,10 Az utasok legyűrték a török gép eltérítőjét
Bombával fenyegetőzött egy férfi a törtök légitársaság Antalyából Szentpétervárra tartó repülőjén szerdán. A legfrissebb jelentések szerint a gépeltérítőt az utasok tették ártalmatlanná.

A CNN Türk jelentése szerint 167-en tartózkodtak a fedélzeten. A repülő az incidens után folytatta útját Oroszországban. Az esetet a török légitársaság szóvivője egyelőre nem erősítette meg. Szentpétervárott azt közölték, hogy a gép menetrend szerinti időben száll le.


12,50 Azt egyelőre nem lehet tudni hogy kik, miért és hogyan kerítették hatalmukba a repülőt. A hírügynökség azt sem közölte, hogy hányan vannak a fedélzeten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!