Nagyvilág

2008.09.23. 14:37

Öthavi börtön gyerekverésért

<p>Öthónapos börtönbüntetésre ítélt kedden egy brit bíróság egy asszonyt, mert "bosszúból" megverte az egyik gyermekét.</p>

Az ötéves fiút azért büntette meg anyja, mert a gyerek verekedett a kishúgával "Nem tudom, miért tettem" - mondta a 28 éves nő a bíróság előtt, hozzátéve, hogy talán azért, mert a gyerek fájdalmat okozott a kislányának, ezért ő is fájdalmat akart okozni neki.

"A kisebb védelme automatikus reakció" - érvelt a nő, aki elmondta, hogy pár nappal azelőtt már elkobozta a fiútól a számítógépes játékát is. Az anya azonban azt is hozzátette, hogy vétkesnek érzi magát. "Elvégre mégiscsak a fiamról van szó" - fogalmazott.

A délnyugat-angliai Cheltenham bírósága végül öthónapos börtönre ítélte az asszonyt, kiemelve, hogy az ítéletben a nyilvánosság haragja és megtorlási vágya is szerepet játszott. A fiatal nő egyébként joghallgató, és az eset óta nem viselheti gondját két gyermekének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!