Nagyvilág

2008.09.24. 11:43

Szívinfarktusban halt meg Knut ápolója

<p>A világhírű berlini állatkert hétfőn váratlanul elhunyt állatápolója Thomas Dörflein szívinfarktusban vesztette életét - állapította meg a boncolás. <dia width="900" height="700" alt="Knut és nevelője 2008.09.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Knut__s_nevel__337_je_2008_09_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Knut és nevelője 2008.09.24." /></a></dia></p>

A bébikorában mesterségesen táplált jegesmedve kedvenc, Knut önfeláldozó gondozójaként 2006 decemberében közismertté lett férfit egész Németország gyászolja - írják a szerdai fővárosi lapok.

A világhírű berlini állatkertben negyedszázadon keresztül volt állatgondozó Thomas Dörflein. A most 20 hónapos jegesmedve, Knut pótpapájaként vált Németország határain túl is népszerűvé a szerény férfi. A hófehér bocsot kezdetben két óránként, cumisüvegből táplálta, így hosszú hetekig alvásra is alig jutott ideje Dörfleinnek.

A 44 esztendős, szakállas sportos testalkatú állatkerti munkatárs holttestére hétfőn bukkantak rá berlin-wilmersdorfi bérlakásában. A rendőrség mind az öngyilkosságot, mind az idegenkezűséget kizárta a váratlan halállal kapcsolatban. Dörflein boncolása beigazolta a hatóság véleményét. Az orvosok megállapították, hogy szívinfarktus végzett Knut gondozójával - írják a szerdai berlini újságok.

E napokban virágcsokrok, levelek, gyertyák árasztották el a berlini állatkert jegesmedve kifutójának környékét. Klaus Wowereit berlini főpolgármester személyesen beszélt Thomas Dörflein édesanyjával jelezve, hogy az egész német főváros osztozik gyászában. "Köszönjük, amit Dörflein úr Knutért, a Zoo-ért, Berlinért tett" - nyilatkozta a német rádiónak a városvezető.
· Nagyvilági hírek
· Hírek az állatvilágból
· Tankkal ütközött egy autó
· Holtan találták Knut gondozóját
· Folyamatos orgiák nemes céllal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!