Nagyvilág

2008.09.11. 10:15

Kómából ébredve mondta ki az igent

<p>Felébresztettek a mesterséges kómából egy halálos beteg olasz asszonyt, hogy hozzámehessen élete szerelméhez. Az esküvõ volt az utolsó kívánsága.</p>

A padovai kórház intenzív osztályán tartott esküvõ után az asszonyt újra elaltatták. "Most már soha nem fog felébredni, de életének éberen töltött szakasza boldogan ért véget" - mondta az 50 éves Giovanna kezelõorvosa, aki szerint a hepatitis - májgyulladás - egy gyógyíthatatlan fajtájában szenvedõ betegnek csak hetei vannak hátra.

Az asszonyt júliusban helyezték mesterséges kómába, hogy megkíméljék a szenvedéstõl. A család ezután megjárta a bürokrácia útvesztõit, de végül sikerült megszervezni a házasságkötést. A polgári szertartás résztvevõinek - Enzónak, a võlegénynek, az anyakönyvvezetõnek és a két tanúnak, illetve a võlegény fiának - mind steril kórházi védõruhát és arcmaszkot kellett viselniük.

A menyasszonynak a fájdalmak és a fáradság ellenére sikerült kimondania az igen szót. Utána rögtön kómába merült.

(MTI)
· Kétszeresére duzzadt a feje A koktéltól kétszeresére duzzadt a lány feje 2008.09.10.
· Részeg volt a magasugró! 
· Ada legyőzte a mellrákot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!