Nagyvilág

2008.09.09. 05:57

A nap képei - Ike hurrikán - 4 halott Kubában a forgószél miatt

<p>Négyen haltak meg Kubában, miután az Ike nevű hurrikán végigsöpört a sziget keleti részén - közölte a kubai televízió kedden. <dia width="900" height="700" alt="A nap képei 2008.09.08."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_nap_k_pei_2008_09_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)">A nap képei <img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A nap képei 2008.09.08." /></a></dia></p>

Eközben a Miami székhelyű Nemzeti Hurrikán Központ bejelentése szerint az Ike-ot a leggyengébb, egyes kategóriájú viharrá minősítették, de nem kizárt, hogy kedden ismét erősödhet, amikor a Mexikói-öböl térségébe ér.

A kubai televízió szerint három férfi és egy nő meg Kubában a hurrikán áthaladása után: egy 35 és egy 76 éves férfit áramütés ért egy antenna leszerelésekor Villa Clara településen. Egy szintén 35 éves férfit egy kidőlő fa ütött agyon Camaguey városában, egy 74 éves nőt pedig saját háza temette maga alá Holguin tartományban.

A legfrissebb hírek szerint az Ike hurrikán 66 ember halálát okozta Haitin, majd Kuba felé vette az irányt, de nem érintette a fővárost, Havannát. Hétméteresre korbácsolta fel viszont a tenger hullámait Kuba keleti részén, és több házat elsöpört Camaguey tartományban. Kétmillió embert kellett kiköltöztetni otthonából Kubában.

Hétfőn a hurrikán egyes kategóriájú viharrá gyengült, de a Miami székhelyű Nemzeti Hurrikán Központ adatai szerint nem kizárt, hogy ismét erősödhet, ahogy a Mexikói-öbölbe ér, és Texas állam felé halad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!