Nagyvilág

2008.06.24. 12:52

Kép készült, ahogy búvárkodás közben megölte feleségét

<p>Gyilkosság lett az nászutas álomutazás vége.</p>

aszut gyilkossagfiles.jpg" content-type="image/pjpeg" content-length="39010" />Valószínűleg felesége életbiztosítására fájt a foga az amerikai Daniel Gabriel Watsonnak, a férfit a rendőrség gyilkossággal gyanúsítja. A házaspár 2003-ban a Nagy Korallzátonyra utazott, ahol búvár-nyaraláson vettek részt, de az egyik merülés során Daniel felesége, Tina életét veszítette.

Az újdonsült feleség halálának körülményei egyenlőre tisztázatlanok, a férfi szerint ő csak azt vette észre, hogy Tina pánikba esik, és lerántja arcáról a maszkot. A férfi, aki egyébként nagy tapasztalatú búvár, még búvár mentői képesítése is van – segítségnyújtás helyett úgy döntött,  a felszínre úszik, és  segítséget hív.

A jelentet egy társuk véletlenül megörökítette. Tinát végül a merülés vezetője hozta felszínre, segíteni sajnos nem tudtak rajta. A rendőrségnek azonban gyanús lett a történet, főleg, miután a férfi többször is megváltoztatta annak részleteit.

A boncolás semmi rendelleneset nem mutatott ki Tina szervezetében, és a búvárfelszerelése is tökéletesen működött. A nyomozók most úgy döntöttek, elegendő szakértői bizonyíték gyűlt össze a férfi elleni eljárás megindítására. Véleményük szerint Daniel egy időre elzárhatta a nő oxigén vezetékét, melyet később újra megnyitott, így nem hagyva nyomokat maga után.

Tina édesapja elmondta, a lányát nem sokkal korábban férje megkérte, változtassa meg életbiztosítását úgy, hogy az számára kedvezőbb legyen. Tina ezt nem tette meg, de férjének azt hazudta, hogy igen.

Az ügy valószínűleg még sokáig elhúzódik, hiszen a férfi jelenlegi holléte ismeretlen, de biztosan nem az Egyesült Államokban tartózkodik, így, ha le is tartóztatják valahol, még a kiadatási eljárást is végig kell csinálniuk.

aszut gyilkossagdiving_murder_303348219.jpg" content-type="image/pjpeg" content-length="13926" />

A férj (elöl), amint elfordul feleségétől (bekarikázva), míg egy másik búvár segíteni próbál. Nagyításhoz kattintson a képre!

Amennyiben elítélik, a férfi akár életfogytiglant is kaphat.

Forrás: 5perc.hu, Daily Mail

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!