Nagyvilág

2008.06.21. 12:19

Féktelen ünneplés a török diadal után-egy halott, több sebesült

<p>Mig Bécsben a csalódott horvát szurkolók randalíroztak, a boszniai Mosztarban és néhány török városban a mámoros török drukkerek engedték szabadjára magukat szomatra virradóra.</p>

Isztambulban több helyen voltak az ünnepi alkalmakkor szokásos lövöldözések, természetesen a levegőbe. De ezúttal legkevesebb öten megsebesültek, köztük egy kislány, szerencsére egyikük sincs súlyos állapotban. Nemúgy mint Gaziantep városában, ahol egy eltévedt golyó megölt egy férfit. Törökországszerte 16-an sérültek meg.

Komoly összecsapások voltak a boszniai Mosztarban, ahol több tucat embert, köztük rendőröket vittek kórházba, miután a boszniai horvát és muszlim csoportok összecsaptak egymással. A két tábor kövekkel és palackokkal dobálta meg egymást, autókat törtek össze, kirakatokat zúztak be. A rendőrök végül könnygázt vetettek be.

Kapcsolódó cikkek:

  • Horvátország-Törökország - ÉLŐ
    A horvátok megbízhatóan, a törökök bravúrosan szerepeltek eddig – a félholdasok például kétszer is hátrányból fordítva nyertek. Egyik válogatottnak ezúttal búcsúzni kell: a Bécsben rendezett mérkőzés tétje a legjobb négy közé jutás!
  • Féktelen tombolás az Eiffel-toronynál
    Féktelen tombolássá fajult a fiatalok utcai felvonulása Párizsban szombat hajnalban. A középiskolások az utolsó vizsgák befejezését ünnepelték az Eiffel-torony közelében.
  • Pusztító tájfun a Fülöp-szigeteken - 14 halott
    Legkevesebb 14 ember életét vesztette, nyolc pedig eltűnt a Fülöp-szigetek déli tartományain végigsöprő Fengsen tájfun következtében - közölték szombaton a helyi hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!