Nagyvilág

2008.05.08. 15:03

Vérfertőzés: a lány meg akart szökni, mielőtt apja bezárta

<p>A nő, akit apja 24 éven át tartott fogva családi házuk pincéjében, el akart költözni, mielőtt apja bezárta - derült ki a nő csütörtökön közzétett leveleiből.</p>

Az Österreich című napilap csütörtökön a bántalmazott és bezárt nő három levelét tette közzé. A lányát vérfertőző kapcsolatra kényszerítő apa eközben igazolni próbálta tetteit egy osztrák hetilapnak küldött nyilatkozatban.

A lány 1984 májusában írt leveleiben arról mesél, hogy nővéréhez és annak barátjához költözik a vizsgái után. Néhány hónappal később apja a családi ház pincéjébe zárta a lányt, és többször megerőszakolta. A férfi 24 évig tartotta fogva saját lányát, és hét gyereket nemzett neki.

Egy augusztusi levélben már nem volt szó költözésről, csak a hobbijairól és egy átbulizott éjszakáról írt a nő. A most 73 éves apa egy osztrák hetilapnak azt mondta, azért zárta be lányát, mert nem fogadott szót, az éjszakáit pedig bárokban töltötte, ahol ivott és dohányzott

Az ügy április végén pattant ki Ausztriában. A sokkoló esetre akkor derült fény, amikor a vérfertőző kapcsolatból született 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák a kórképet. A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával.

Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát. A 24 évig fogva tartott nőt és gyermekeit pszichológusok vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!