Nagyvilág

2008.05.10. 16:25

Véletlenül lopott 1000 dollárt egy hajléktalan

<p>Ukrajna – Ezer dollárt lopott el egy besurranó ternopili tolvaj – miközben nem is tudott róla.</p>

A 38 éves hajléktalan besurranó tolvajlásairól már régen tudott a rendőrség, azonban eddig egy esetet sem tudtak rábizonyítani. Az utcán élő férfi korábban már több ízben követett el lopásokat a környéken, s az esetek többségében csak pár konzervet, egy-egy szál kolbászt vagy vekni kenyeret vett magához alkalmi besurranásai során az őrizetlenül hagyott lakásokból vagy nyári konyhákból. Ezúttal azonban a saját körülményeihez képest rövid ideig egy egész vagyonra tett szert, miközben nem is tudott róla – áll az UNIAN híradásában.

A Ternopili Városi Belügyi Osztály ügyeletén egy helyi lakos jelentette be, hogy egy zsák cukrot emeltek el a kamrájából. A kínos az volt, hogy – mivel korábban is meg-meglopták – megtakarított ezer dollárját a biztonság kedvéért éppen ebben a zsákban rejtette el.

A rendőrök rövidesen előállították a lopásairól ismert hajléktalant, aki rögvest beismerte tettét, ám az ő arca is megnyúlt, amikor megtudta, hogy a cukor között egy pénzköteg is lapult. Mint elmondta, a zsákmányával rögtön az egyik piacra ment, ahol pár hrivnyáért pillanatok alatt túladott a zsák cukron.

Hasonló eset egyébként nem csupán az ukrán hajléktalanokkal fordulhat elő. Áprilisban például egy New York-i csőlakó egy szeméttelepen találta meg az újjáépítendő Világkereskedemi Központ (WTO) szigorúan titkosított tervrajzait. A paksamétát bevitte a legközelebbi rendőrőrszobára, ahonnan – az esetleges jutalmat meg sem várva – ismeretlen helyre távozott.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!