Nagyvilág

2008.05.14. 12:49

Kutyasétáltatás-tilalom gyerekeknek

<p>Odessza – Az Odesszai Városi Tanács határozatban tiltotta be, hogy 14 éven aluliak kutyát sétáltassanak.</p>

A Fekete-tenger parti kikötőváros tanácsának képviselői abból indultak ki, hogy a 14 éven aluli gyerekek nem rendelkeznek a megfelelő fizikai erővel ahhoz, hogy megfékezzék a pórázon vezetett házi kedvenceiket. Egy másik indok szerint az esetleges kutyatámadások kapcsán a kiskorúak nem vonhatók büntetőjogi felelősségre – tudósít az UNIAN.

Tilos továbbá a 18 éven aluliaknak az olyan nagytestű kutyák sétáltatása közterületen, mint például a német juhász, a dog, a doberman vagy a rottweiler. A felnőttek részére is megszorításokat vezettek be az odesszai városatyák.

Mostantól 17-től 119 hrivnyáig (600-tól 4000 forintig) terjedő bírságra számíthatnak mindazok, akik póráz, illetve – a veszélyesebb fajták esetében – szájkosár nélkül sétáltatják a kutyáikat. Azoktól, akik többszöri felszólítás és bírságolás ellenére sem hajlandók betartani a fenti szabályokat, akár el is kobozhatják kedvenceiket.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!