Nagyvilág

2008.05.24. 10:40

Újabb halálos bányabaleset

<p>Ukrajna – Négy bányász meghalt, további hetet pedig eltűntként tartanak számon azt követően, hogy gázbetörés következett be egy donyecki bányában.</p>

Az első hírek szerint sújtólég-robbanás okozta a balesetet, ám a bányamentők később úgy nyilatkoztak, hogy csupán rendkívül heves gázbetörés történt a Donyeck megyei Krasznolimanszkaja bányában szombaton.

Az eset idején az érintett bányaszakaszon 14 bányász tartózkodott. Közülük háromnak sikerült önállóan a felszínre jutnia.

A kiérkező bányamentőknek eddig négy holttestet sikerült megtalálniuk a beomlott tárnában. További hét bányász sorsa egyelőre ismeretlen.

Bár a helyszínen nagyszámú orvoscsapat áll készenlétben, hogy azonnali segítséget tudjanak nyújtani a túlélőknek, egyre kevesebb az esély arra, hogy a mentők túlélőket hozzanak a felszínre.

A szóban forgó Krasznolimanszkaja bányában a múlt ősszel egymást követően két tűzeset is volt. Akkor senki sem szenvedett súlyosabb sérüléseket.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!