Nagyvilág

2008.05.20. 13:19

Gazdátlan cigaretták az ukrán-magyar határon

<p>Tiszaújlak-Tiszabecs - 58 láda gazdátlan cigarettát találtak a határőrök az ukrán-magyar határ ukrajnai oldalán, a Tiszaújlak-Tiszabecs határátkelő térségében.</p>

Arról, hogy valakik jelentős mennyiségű dohányáru Magyarországra csempészésére készülnek, lakossági bejelentés alapján értesültek a határőrök.  A Tiszaújlaki Határőrs járőrei a megjelölt helyszínen – csupán pár méterre a zöldhatártól – előbb 40, majd némi keresgélés után további 18 láda, ukrán zárjeggyel ellátott Priluki cigarettát találtak.

Az akcióról valószínűleg a csempészek is tudomást szereztek, mivel a határőrök által felállított csapdába senki sem sétált bele. A megtalált dohányárut átadták a vámhatóságoknak.

A folyó év első négy hónapja során egyébként összesen 1 millió 234 ezer doboz illegális cigarettát foglaltak le a vámosok. Ebből 340 ezer doboz akadt fent az ukrán-magyar határszakaszon.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!