Nagyvilág

2008.05.12. 17:21

Földrengés Kínában: ezreket menekítenek az összedőlt vegyiüzemek közeléből

<p>Kína - Több száz ember rekedt két vegyiüzem épületének romjai alatt Kína dél-nyugati részén, ahol hétfőn a Richter-skála szerint 7,8-es erősségű földrengés pusztított - jelentette az AFP a Xinhua kínai hírügynökség értesülései alapján. &#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.darios/foldrenges-kina-exkluziv-felvetel-diak-video.avi/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Több száz ember rekedt két vegyiüzem épületének romjai alatt Kína dél-nyugati részén, ahol hétfőn a Richter-skála szerint 7,8-es erősségű földrengés pusztított - jelentette az AFP a Xinhua kínai hírügynökség értesülései alapján.
Szecsuán tartományban akár 5 ezer halottja és 10 ezer sebesültje lehet a katasztrófának.

A két összedőlt vegyiüzem romjai alatt több százan vannak. A környékről 6 ezer ember kitelepítését megkezdték a hatóságok, de arról nem érkezett hír, hogy kerültek-e mérgező anyagok a levegőbe. A gyárak 50 kilométerre vannak attól a helytől, ahol a földrengés epicentruma volt.

Közben 50 gyermek holttestét emelték ki a mentőcsapatok annak az iskolának a romjai alól, ahol az eddigi értesülések szerint összesen 900 diákot temetett el a földrengés. Dejang városában további öt tanintézmény dőlt össze, de azt egyelőre nem tudni, hogy ott hányan lehetnek a törmelék alatt.

George W. Bushamerikai elnök együttérzéséről biztosította a kínai földrengés áldozatainak hozzátartozóit - közölte Dana Perino, a Fehér Ház szóvivőnője.

Az eddigi hírek szerint akár 7 ezer halottja lehet a Richter-skála szerinti 7,8-es erősségű földrengésnek, a sérültek számát 10 ezerre becsülik a hatóságok. Szecsuán tartomány egyes térségeiben az épületek 80 százaléka összedőlt.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!