Nagyvilág

2008.05.20. 15:04

A foci EB miatt nem lesz több prosti Ausztriában

<p>Ausztria - Egy osztrák prostituált érdekvédő szervezet szerint nem növekszik majd az Európa-bajnokság miatt az alkalmi örömlányok száma a meccseknek otthont adó városokban.</p>

Esa van Rahden, a bécsi székhelyű Sophie nevű szervezet munkatársa azt mondta: két évvel ezelőtt, amikor Németországban rendezték a kontinensviadalt, nem nőtt az utcasarkon álló lányok száma. A német tapasztalat azt mutatta, hogy a legális bordélyokban, a vigalmi negyedekben vissza is esett vendégszám a mérkőzések alatt.

Az osztrák rendőrség ezzel szemben azt mondja, hogy fölkészültek a piroslámpás negyedek rohamára. A hatóság szerint ugyanis azzal számol, hogy a városba érkező szurkolók ellepik az örömtanyákat Bécsben, Klagenfurtban, Innsbruckban és Salzburgban, abban a négy városban, ahol a svájci helyszínek mellett a foci EB mérkőzéseit játsszák június 7 és 29. között. A rendőrök azt ígérik, hogy fokozottan ellenőrzik majd a bordélyok környékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!