Nagyvilág

2008.04.07. 09:58

Ukrán határőrök inzultálták az MTV forgatócsoportját

<p><P>Kárpátalja – Ukrán határőrök előbb gépkocsival követték, később a szállodszobában igazoltatták a Magyar Televízió Kárpátalján forgató munkatársait.</P></p>

A keddi esetről Debreceni Mihály riporter tájékoztatta az MTI kárpátaljai tudósítóját, aki elmondta, hogy a Magyar Televízió háromtagú forgatócsoportja a múlt hét első napjaiban a Roma Magazin című műsor számára készít riportfilmetCsapon és Munkácson.

Miközben Csapon forgattak felfigyeltek arra, hogy az ukrán határőrség egyik járőrkocsija folyton a nyomukban van, majd padig este, szállodájukban egy határőrtiszt igazoltatta és faggatta munkájukról a csoport tagjait.

Az MTV munkatársai zaklatásnak tekintik az ukrán hatóság eljárását, mert szerintük nem szolgáltattak semmilyen okot a hatóság figyelmének felkeltésére, hiszen a határövezeten kívül, a szabályok betartásával készítették a felvételeket, többek között a város polgármesteri hivatalában is.

A forgatócsoport tagjai tájékoztatták a Magyar Köztársaság ungvári főkonzulátusát.

További hírek Ukrajnából:

Aggódnak a lengyel-igazolványok miatt
Egyes politikai elemzők szerint akár gyökerestül felforgathatja Nyugat-Ukrajna etnopolitikai helyzetét a nemrég bevezetett lengyel-igazolvány.

Angol leleplező riport az ukrán határról
Nem sokkal azt követően, hogy a The Sunday Telegraph leleplező riportot közölt az ukrán-magyar határ magyar oldaláról, a The Sunday Times munkatársa most Kárpátaljáról adott hasonló jellegű tudósítást.

Ukránok bontottak rendet és határt
Luhanszk megyében őrizetbe vettek öt ukrán állampolgárt, akik megrongálták az ukrán-orosz határ mérnöki-műszaki létesítményeit.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!