Nagyvilág

2008.04.24. 14:21

Torlódás várható a záhonyi határátkelőhelyen

<p>Záhony - Ukrajnában 2008. április 27-28-án Ortodox Húsvét, majd május 01-én Nemzeti Ünnep lesz. A Vám- és Pénzügyőrség információja szerint nemcsak az ünnepeken, hanem a köztük lévő napokon is hivatalos munkaszüneti nap lesz Ukrajnában.</p>

A két hétvégét is beszámítva ez azt jelenti, hogy összesen 9 napos munkaszüneti nap lesz, amikor zárva lesznek a bankok, iskolák, leáll az államigazgatás.

Az Ukrán Vámigazgatás előírásai szerint a határról csak azon tehergépkocsik léphetnek be Ukrajna területére, amelyek rendelkeznek úgynevezett befogadó nyilatkozattal. Ezen okmányokat a belterületen lévő vámhivatalok küldik el a beléptető hivatalnak.

Mivel belterületen munkaszüneti nap lesz ezért elképzelhető, hogy a befogadó nyilatkozatokat nem, vagy nem időben kapják meg a kamionok, így torlódásra lehet számítani az elkövetkezendő napokban a záhonyi határátkelőhelyen.

Kapcsolódó cikkek:

  • Hírek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határról
    A Záhonyi Rendőrkaptányság hétfőn őrizetbe vett egy férfit, akit a határrendészeti ellenőrzés buktatott le, amikor hamis román személyi igazolvánnyal próbált kilépni az országból.
  • Schengeni elfogás Záhonynál
    A záhonyi határátkelőn egy személygépkocsi utasaként akart Magyarországra lépni egy 25 éves ukrán állampolgárságú férfi.
  • Hamis vízummal Záhonyban
    A záhonyi határátkelőn jelentkezett belépésre 10-én napközben egy ukrán állampolgárságú férfi. Útlevelében az ellenőrzést végző határrendészek hamis török vízumot találtak.
  • Sokba kerülhet a határ közelében mobilozni
    Belóghatnak Magyarországra a külföldi mobilhálózatok, amelyek titokban megdobhatják a gyanútlan hazai mobilozók számláit.

- Kupecz József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!