Nagyvilág

2008.04.05. 17:58

2.6 millió dollárt ért a "pizza.com"

<p>2.6 millió dollárért (420 millió forintért) adta el a pizza.com domain-nevet egy amerikai férfi.</p>

Chris Clark 1994-ben mindössze 20 dollárért (3250 forintért) foglalta le a címet, amelyet internetes árverésre bocsátott. A vásárló kilétét homály fedi.

Akkor a most 43 éves férfi azt remélte, hogy a domain-név segítségével tanácsadó cége megbízást kap valamelyik pizzákkal foglalkozó nagyvállalattól. Ez végül nem történt meg, cégét pedig 2000-ben eladta, de az internetes cím jogáért azóta is fizette az évi 20 dolláros díjat.

Az eladásról azután döntött, hogy januárban megtudta: a "vodka.com" cím hárommillió dollárt hozott tulajdonosának. A licit március 27-én 100 dollárról (16300 forintról) indult. Clark végül a 2,6 millió dolláros ajánlatot fogadta el. A vásárló egyébként név nélkül tette meg ajánlatát, kilétét így homály fedi.

"Ez őrület. Az biztos, hogy nagy változást hoz majd az életemben" - nyilatkozta a Baltimore Sun című újságnak a boldog eladó, aki csak azt sajnálja, hogy a "pizza.com" mellett nem foglalt le más internetes címeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!