Nagyvilág

2008.03.13. 16:13

Sütivel mérgeztek börtönőröket az elítéltek egy dán börtönben

<p>Kórházba kellett szállítani négy dán börtönőrt, miután ettek a rabok által készített süteményből, amelybe valamilyen drogot kevertek - írta csütörtökön egy dán bulvárlap. Egy tisztségviselő szerint a sütit Dánia két legnagyobb bűnbandájának tagjai készítették. <BR /></p>

A két férfi és két nő hasfájásra és magas pulzusra panaszkodtak, miután ettek az elítéltek készítette süteményből. A hatóságok egyelőre nem tudták megmondani, hogy a kemény bűnözőként jellemzett elítéltek milyen anyaggal ízesítették meg az édességet. A vérvizsgálat eredményére két hetet kell várni.

A dán börtönőrök szakszervezetének vezetője az esettel kapcsoltban elmondta: eddig még soha nem tapasztaltak ilyen vad támadást tagjaik ellen, az egész dán börtönrendszer elleni támadásként jellemezve azt. A lap információi szerint a mérgezett süteményt a legnagyobb dán banda, a Black Cobra és a vele szoros kapcsolatban álló Den Internationale Klub tagjai készítették.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy indul-e a cukrászok ellen eljárás gyilkossági kísérlet miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!