Nagyvilág

2008.03.31. 17:11

Nyilvánosházként üzemelő gyermekotthon Odesszában?

<p>Ukrajna – Az egyik ukrán honatya állítása szerint az egyik odesszai gyermekotthon 3-6 éves lakóit szexuális szolgáltatások nyújtására kényszerítik.</p>

Mihajlo Szirota, a Volodimir Litvin volt házelnök nevével fémjelzett politikai tömb frakciójának képviselője kijelentette, hogy tudomása szerint az Odesszában üzemelő Zsemcsuzsina (Gyöngyszem) nevű árvaházban elhelyezett 3-6 éves kisfiúkat és kislányokat prostitúcióra kényszerítik. Mindamellett állítását – mint nyilatkozta – nem tudja bizonyítani, mivel minden, ami az ominózus gyermekotthonban zajlik, a közrendvédelmi szervek tudtával és fedezete alatt folyik.

Mindezt azzal kapcsolatban mondta el a honatya, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek leleplezése csak abban az esetben lehetséges, ha megmarad az ukrán parlamenti képviselők mentelmi joga. Ennek megvonása esetén ugyanis a Legfelsőbb Tanács küldöttei nap mint nap ki lesznek téve a bűnügyekben érintett jogvédő szervek zaklatásainak.

Mint ismeretes, az ukrán parlament nemrég megküldte véleményezésre az Alkotmánybíróságnak azt a kormánypárti törvénytervezetet, amely jelentősen korlátozná a képviselői mentességet és egyéb kedvezményeket.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!