Nagyvilág

2008.03.06. 08:50

Nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere

<p>Tizenhárom egymást követő év után már nem Bill Gates számít a világ leggazdagabb emberének - derült ki az amerikai Forbes magazin szerdán nyilvánosságra hozott listájából.</p>

A Microsoft-vezér már csak a harmadik a világ milliárdosait tartalmazó listán: az első helyen Warren Buffett amerikai üzletember áll, akit a mexikói Carlos Slim Helú követ.

Bill Gates annak ellenére csúszott le a harmadik helyre, hogy vagyona az elmúlt évben kétmilliárd dollárral 58 milliárd dollárra nőtt. A második helyen a mexikói telekommunikációval foglalkozó mexikói Carlos Slim Helú áll hatvanmilliárd dollárral, míg a világ leggazdagabb embere idén Warren Buffet lett (62 milliárd dollár), aki bár vagyonának nagy részét jótékonysági célokra adományozta, mégis tízmilliárd dollárral lett gazdagabb.

Az idei listán csak két amerikai fért bele az első tízbe, ahol négy indiai, és egy-egy svéd, orosz, német és mexikói szerepel még. Az egész listán már az amerikaiak vannak a legtöbben, őket az oroszok és a németek követik.

Az idei listán 226 új név szerepel, köztük a Facebook nevű közösségi oldal alapítója, a 23 éves Mark Zuckerberg, aki 1,5 milliárd dolláros vagyonával a világ legfiatalabb milliárdosa. Az egykori Harvard-diák a Forbes közlése szerint valószínűleg minden idők legfiatalabb milliárdosa, aki saját maga szedte össze vagyonát.

A világ leggazdagabb nője a francia Liliane Bettencourt, a L Oreal kozmetikai konszern tulajdonosa, akinek személyes vagyonát 22,9 milliárd dollárra becsülte a Forbes.

  • Bill Gates sörgyárba fektette vagyonát
  • Bill Gates szerint a technológia menti meg Amerikát
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!