Nagyvilág

2008.03.18. 13:19

2-3 új ukrán-magyar határátkelő 2012-ig?

<p>Dmitro Tkacs, Ukrajna magyarországi nagykövete reméli, hogy a 2012-es foci EB-ig legalább 2-3 új, nagy áteresztőképességű határátkelő létesül az ukrán-magyar határon.</p>

A rendkívüli és meghatalmazott nagykövet legutóbbi sajtónyilatkozatában leszögezte, hogy a két ország mostantól nagyon aktívan kíván foglalkozni a közös országhatárt érintő kérdésekkel. Reményének adott hangot, hogy a lengyel-ukrán labdarúgó Európa Bajnokság kezdetéig a szóban forgó határszakaszon 2-3 nagy áteresztőképességű határállomás, illetve egy új híd fog elkészülni.

– A határ menti kérdésekkel foglalkozó ukrán-magyar közös bizottság jelenleg nagyon aktív munkát fejt ki. E testület április 9-én esedékes soros ülésén mindent el fogunk követni, hogy ez a határszakasz példaként szolgáljon Ukrajna összes külső határai számára – mondta Dmitro Takacs.

Hozzáfűzte továbbá, hogy még az idén döntést születik arról, hogy merre halad majd kersztül a határon az 5. sz. közlekedési folyosó, illetve hol épül meg a harmadik közúti Tisza-híd.

– Palkó István –

 

Ezek is érdekelhetik