Nagyvilág

2007.11.05. 15:52

Vadászokat gyilkoltak Észak-Kaukázusban

<p>Kilenc vadász és vadőr holttestére bukkantak Oroszország egyik észak-kaukázusi tartományában, jelentette hétfőn az orosz Interfax hírügynökség.</p>

A kivégzésszerűen meggyilkolt emberekkel az ügyészség gyanúja szerint kormányellenes gerillák végeztek, miután a vadászok rábukkantak egyik hegyvidéki búvóhelyükre.

Az áldozatokkal november harmadikán végeztek a Csecsenföld közelében található Kabargyino-Balkéria tartományban. A kilenc embert kivégzésszerűen ölték meg: kezüket hátrakötözték, majd hátulról fejbe lőtték őket. A testeket egy gerillák által használt, katonai búvóhelyen és annak közelében találták meg.

A tartomány ügyészi hivatala szerint a vadászokkal valószínűleg gerillák végezhettek, akiknek még volt idejük arra, hogy elmeneküljenek, és magasabban fekvő területen bújjanak el. Az Interfax információi szerint a hadsereg egyik különleges osztaga is részt vesz az elkövetők utáni hajszában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!