Nagyvilág

2007.11.13. 23:35

Célzott lövés végzett a szurkolóval

<p>Szemtanúk szerint a rendőr célzottan adta le a lövést, amely megölt egy Lazio-drukkert a hétvégén, vagyis nem futás közben sült el véletlenül a pisztoly, mint ahogy a rendőr állítja.</p>

Közben az Olasz Labdarúgó Szövetség december ötödikére halasztotta az Internazionale - Lazio és a Roma - Cagliari olasz bajnoki mérkőzéseket, amelyeket a vasárnap történtek miatt nem játszottak le.

A szövetség azonban nem döntött az Atalanta - Milan találkozó sorsáról. Az a mérkőzés hét perc után szakadt félbe, miután a hazai szurkolók betörték az elválasztó falakat és a rendőrökre támadtak.

Vasárnap reggel Arezzo mellett egy rendőr agyonlőtt egy 26 éves Lazio szurkolót, miután a Juventus és a fővárosi csapat szurkolói összeverekedtek egy autópálya pihenőnél. A szurkolók ezután országosan fordultak a rendfenntartók ellen.

Több rivális tábor is együtt randalírozott a nagyvárosokban. A legsúlyosabb incidensek Rómában történtek. Az összecsapásokban közel negyven rendőr sérült meg és több tucat drukkert őrizetbe vettek.

A rendőrség eközben emberölés miatt indított nyomozást a rendőr ellen. Giuliano Amato belügyminiszter kedden arról beszélt az olasz parlamentben, hogy több szemtanú állítása szerint a rendőr kinyújtott karokkal és célzottan adta le a lövést, ami Gabriele Sandri halálát okozta, vagyis nem futás közben sült el véletlenül a pisztoly, mint ahogy a rendőr állítja.

A nyomozás során elvégzett ballisztikai vizsgálat szerint is a lövés fejmagaságból érte Sandrit.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!