Nagyerdő hírei

2018.12.17. 16:41

Még nem korcsolyázhatunk

Debrecen - Nagy erővel folynak a munkálatok a Nagyerdei Stadion mellett.

Debrecen - Nagy erővel folynak a munkálatok a Nagyerdei Stadion mellett.

Pontosan még nem tudható, mikor nyílik meg, de reménykedhetünk benne, hogy a hét végén már hasíthatjuk a jeget a Nagyerdei Stadion északi kapujánál. Hétfői ottjártunkkor éppen a palánkot szerelték fel a néhány centi vastag alap jégrétegre, s mint azt a pálya üzemeltetéséért felelős vezetőtől megtudtuk, erre még 7-8 centimétert kell hizlalniuk, hogy tudjunk korizni. A nyitásról az önkormányzattal kell egyeztetniük, mondta György Zoltán, a DH Szerviz ügyvezetője.

A szakember elmondta, az elmúlt két hétben túl enyhe volt az időjárás, ezért csúszik a nyitás. A nulla fok alatti hőmérséklet viszont ideális, s mivel a következő éjszakákra is mínuszokat jósolnak a meteorológusok, hamar a kívánatos vastagságúra hízhat a pálya jege. Ez 12-13 centimétert jelent összesen, amire már az öt tonnás jégtakarító gép is biztonságosan rámehet. Ha elkészül, plusz 12 fokig tudják megtartani azt a minőséget, amelyen még lehet korcsolyázni.

PtkI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!