Nagyerdő hírei

2018.06.18. 08:41

A finomságok tárházában: Debrecziner Gourmet Fesztivál

Debrecen - „Nagyon ízletesek az ételek, érdekesek az előadások, emellett a hangulat is kitűnő.”

Debrecen - „Nagyon ízletesek az ételek, érdekesek az előadások, emellett a hangulat is kitűnő.”

Idén harmadik alkalommal kínálta finomságait a Debrecziner Gourmet Fesztivál. Mámorító illatok, szemkápráztató ételek karolták fel a nagyerdei Békás-tó környékét, ahova a hétvége folyamán számos érdeklődő ellátogatott. Az elmúlt években nagy sikert aratott rendezvény idén sem okozott csalódást.

Többek közt olyan kiállítókkal találkozhattunk, akik halételekkel várták az éhes vendégeket.

Sajtkrémes tormamártás

Amikor egy hasonló fesztiválra tévedünk, az első gondolatunk az, hogy valami finom sertés-, vagy csirkehúst megkóstolunk, mégis, amikor megéreztem a sült hal illatát, muszáj voltam megkeresni azt a standot.

– Street foodként jelentünk meg a fesztiválon, ezért olyan ételekkel készültünk, amelyeket meg lehet fogni, el lehet vinni, akár menet közben is tudják fogyasztani a vendégek. Úgy gondolom, hogy a magyarok azért esznek kevés halat, mert nem jutnak hozzá. Jómagam három éve üzemeltetek Debrecenben éttermet, s igen nagy az érdeklődés irántunk. Egy harcsafilés szendviccsel készültünk mára, ami mellé készítettünk egy sajtkrémes tormamártást, ami egy csókként jelenik meg a tányéron – mondta el Barta Bernadett.

Fotó: Matey István

A sorok között szlalomozva kerestem olyan résztvevőket, akik éppen akkor kérték ki az ételüket. Kíváncsi voltam arra, hogy visszajáró vendégként vannak-e jelen, vagy most először látogattak el a rendezvényre. A hasonló fesztiválokon a bőség zavarában mindig nehéz döntés előtt állunk, hogy mégis mit tegyünk a tányérunkra.

Mangalica

– Szinte mindig ellátogatunk a rendezvényre, hiszen ilyenkor alkalmunk nyílik arra, hogy a környékbeli éttermek finomságait is megízleljük. Nagyon finomak az ételek, érdekesek az előadások, emellett a hangulat is kitűnő. Nagyon régóta szerettünk volna kipróbálni egy éttermet, amit most meg is tehettünk, megízlelhettük a mangalicahússal töltött lepényt, nagyon finom volt. Vannak még itt érdekes ételek, ha lesz még helye a finomságoknak, akkor biztosan megkóstolunk még valamit – mondta Mayer Réka.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!