Szponzorált tartalom

2020.10.12. 10:29

Mi mindenre használható egy tablet?

A hordozható készülékek piaca napról napra változik, így nem egyszerű nyomon követni az aktuális trendeket. Laptop, tablet, mobil? Melyiket, mire tudom használni? Miért is jó, ha a tablet mellet döntök? És egyáltalán mi is az a tablet? Cikkünkben igyekszünk megválaszolni ezeket a kérdéseket és könnyíteni a készülékválasztás okozta nehézségeken.

Forrás: dreamstime.com

Mit nevezünk tabletnek?

A tablet készülékeket általában olyan vékony, könnyű és hordozható eszközként definiálják, amely érintőképernyő segítségével használható. Általában a mobil telefonok és a laptopok közé szokták elhelyezni a különböző elektronikai készülékek sorában, azonban egy jó tablet készülék képes lehet kiváltani az egyik, vagy akár mindkét eszközt is. Törekvő népszerűségének köszönhetően a háztartások egyre nagyobb részében megtalálható, és olyan alapeszközzé kezd válni, mint a TV és a mobiltelefon.

Mi mindenre használható egy táblagép?

A táblagépeknek rengeteg előnyük van. Nemcsak rendkívül stílusosak, hanem magasfokú hatékonyságot kínálnak, nem mellesleg könnyen hordozhatóak is. A kimagasló felhasználói élmény mellett az áruk is egyre jobban mérséklődik, így már szinte bárki számára elérhető egy-egy készülék. A temérdek előny mellett, azonban jogosan merülhet fel a kérdés vásárlás előtt: mire is jó egy tablet?

Egy jó minőségű táblagép szinte képes egy az egyben kiváltani a laptopot, főleg annak régebbi modelljeit. Ha nem kell egy könyv teljes szövegét begépelnünk a napi szintű használat során, a tablet teljes mértékben kielégítheti internetezési igényeinket. Az otthoni laptop használat jelentős részét az interneten való szörfölés, a közösségi média használata, illetve a különböző videómegosztókon való tartalomfogyasztás teszi ki. Ezeket az igényeket egy tablet teljes mértékben kielégíti és ráadásul újonnan jóval kevesebbe kerülnek, mint összecsukható társaik.

Ezeken az otthoni használatra is ideális, multifunkcionális készülékeken tökéletesen élvezhetjük e-bookjainkat, nézhetjük esti filmjeinket és sorozatainkat, vagy éppen ugrálhatunk kedvenc zenéinkre. Nem mellesleg a fiatalabb generációk számára is kitűnő szórakozási lehetőséget tud biztosítani egy ilyen szerkezet. A védelmi funkciónak hála, a szülő akár teljesen testre is szabhatja, hogy mely weboldalakhoz férhet hozzá a gyerek, így biztonságossá téve a böngészést az egész család számára.

Olyan táblagépek is vannak, amelyek egy grafikus vagy egy tervezőmérnök, esetleg egy DJ igényeit is kielégítik, tehát elég komoly szoftverek futhatnak rajtuk, és a memóriájuk is alkalmas az effajta komplex munkákra.

A tabletek további előnyei közé tartozik, hogy szinte 1-2 másodperc alatt életre lehet kelteni, nem kell soha kikapcsolni, így arra sem kell várnunk amíg betölt az operációs rendszer. Működési elvükből fakadóan ritkán fagynak le, és, ha szoftveres probléma adódik a készülékkel, gyakorlatilag másodpercek alatt újra tudjuk indítani és folytatni megkezdett dolgainkat onnan, ahol előtte befejeztük.

Ezek az eszközök teljesértékű munkaállomásként is megállják a helyüket. Rengeteg produktivitást és az aktív munkát segítő alkalmazás szerezhető be rájuk, továbbá egyedi funkciónak köszönhetően megkönnyítik a prezentálás és meetingek okozta technikai nehézségeket. A táblagépeken található aplikációknak hála, pillanatok alatt kivetíthetjük prezentációinkat, valamint fájlokat és képeket oszthatunk meg néhány érintéssel. Mérete és hordozhatósága miatt akár menet közben is jegyzetelhetünk, így különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, amikor a munkavégzés nem egy helyszínen zajlik.

Mi alapján válasszuk ki az ideális készüléket?

Ha megszületik az elhatározás egy táblagép mellet, akkor a következő kérdés, amit érdemes fontolóra venni, hogy melyik modellt válasszuk. Döntésünk meghozásában nagy segítség lehet az, ha tisztázzuk magunkban, hogy pontosan mire is szeretnénk használni a készüléket. Egyszerű otthoni felhasználásra gyakorlatilag bármelyik gép megfelelhet, azonban a választás előtt mérlegeljük, hogy melyik gyártótól és milyen operációs rendszerrel rendelkező eszközt választunk. Az utóbbinak főleg a tabletre telepíthető alkalmazások miatt van kiemelt jelentősége, ugyanis bizonyos programok nem minden rendszerrel kompatibilisek.

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!