Multimédia

2012.09.17. 12:59

Okostelefonnal irányíthajuk a WiFis villanykörtét

Az ötlet az egyik közösségi startup oldalon bukkant fel (Kickstarter) és óriási sikernek ígérkezik.

Az ötlet az egyik közösségi startup oldalon bukkant fel (Kickstarter) és óriási sikernek ígérkezik.A Kickstarter lényege, hogy különböző projekteket tölthetnek fel a felhasználók, melyeket szeretnének megvalósítani, de nincs rá anyagi keretük. A befektetők pedig kiválaszthatják az általuk finanszírozásra érdemes találmányokat.

A projektgazda szerint a megvalósításhoz 100 000 dollár kellene. A számláló most viszont már 260 000 dollárnál jár, ennyit hajlandóak eddig az ötletbe fektetni.

A egész kiindulópontja egy LED égő, ami 25 évig működik. Erre kell kicserélni az irányítani kívánt izzókat, majd leölteni egy okostelefon alkalmazást (iOS és Android is elérhető lesz). Ezen keresztül kiválaszthatjuk, hogy pontosan melyik égő szeretnénk, milyen fényerősséggel vagy hogy akár zenére villogjon. A körtéket csoportokba rendezhetjük, így azokat szobánként vagy lakásonként egyben is lehet kezelni.

Egy ilyen villanykörte előzetes számítások alapján 14-15 ezer forintba kerülne. Megér ennyit az élmény?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!