Magyarország

2018.12.29. 09:20

Guminő, táska, sőt ember is került a szemétbe Debrecenben

Debrecen - Időnként igencsak „furcsa dolgokat” dobnak a kukákba a cívisvárosban.

Debrecen - Időnként igencsak „furcsa dolgokat” dobnak a kukákba a cívisvárosban.

Domokos Csilla, a Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft. (DHK) szóvivője kérdésünkre elmondta: a szemét elszállításával foglalkozó munkatársaik az utóbbi időben egyebek mellett például háztartásban felhalmozott, lejárt szavatosságú lisztet és száraz, tiszta, hűvös helyen soha meg nem romló cukrot találtak, nem is keveset, nagyjából 1-1 tonnát.

Tűzifa a konténerben

Olyan is előfordult, amikor a tulajdonos elmondása szerint nem működő távirányító miatt egyébként még jó elektronikai eszközöket dobott ki valaki. Szintén szokatlan látványt nyújtott márciusban a kukába tett, bezsákolt tűzifa. A nyári vakáció elején, (június 16-án) talán egy, az iskolára nagyon megharagudó diák egy tolltartóval, tankönyvekkel, füzetekkel megpakolt iskolatáskát tett a szemétbe. Olyan is előfordult már, amikor a kukások teljesen új ruhákra, táskákra, sőt felfújható guminőre bukkantak. A legfurcsább mégis talán az volt, amikor egy, a papírok gyűjtésére szolgáló szelektív konténerben a kukások egy alvó emberre bukkantak; persze felébresztették.

A lakosság által szelektíven gyűjtött hulladékot átválogatják a szeméttelepen. Erre azért van szükség, mert a tapasztalat szerint legalább a 30 százaléka nem oda való dolgokat tartalmaz. Többnyire háztartási hulladékot szednek ki a szelektív szemétből, de találtak már például használt gyermekpelenkát, síküveget, elhullott állatot és injekciós tűket is. Valaki betonvasból készített otthonra karácsonyfát, s karácsony elmúltával kitette a kidobásra szánt fenyőfák közé az utcára. A szemétszállítók véletlenül összefogták az alkotást a többivel, így az az aprítógépbe került. A masina javítása ezután néhány hétig tartott.

Tűz a kukásautóban

Arra is volt példa, amikor valaki még izzó parazsat rakott a szemétbe, melytől meggyulladt a hulladék a kukásautókban. Szerencsére a DHK munkatársai még idejében észrevették a füstöt, és az izzó anyagot nem vitték fel a hulladéklerakó tetejére, így nagyobb kár nem keletkezett – idézte föl Domokos Csilla.

OCS


[related-post post_id="4091842"]

[related-post post_id="4090951"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!