Magyarország

2018.09.03. 15:11

Meglopták a mentő egyesületet Debrecenben

Debrecen - Értékes, rendkívül nehezen pótolható mentőeszközöket loptak el szombaton egy Ispotály utcán parkoló autóból. A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület debreceni önkéntese elmondta, az eltűnt apparátus annyira speciális, hogy csak hosszú évek alatt sikerült beszerezniük.

Debrecen - Értékes, rendkívül nehezen pótolható mentőeszközöket loptak el szombaton egy Ispotály utcán parkoló autóból. A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület debreceni önkéntese elmondta, az eltűnt apparátus annyira speciális, hogy csak hosszú évek alatt sikerült beszerezniük.

Mint azt Sitkei Zoltántól megtudtunk, az eset szombat este 9 óra után történhetett az Ispotály utca 14. szám előtti parkolóban. A nyíregyházi székhelyű egyesület munkatársa valószínűsíti, hogy a tolvaj gyorsan dolgozott, hiszen a Citroen Berlingo típusú járműből az eszközöket tartalmazó két hátizsákon kívül semmi egyéb nem tűnt el, pedig akadtak még értékes tárgyak.

Az önkéntes a Facebookon kért segítséget az ügy felgöngyölítéséhez, az általa írt poszt rövid időn belül rengeteg felhasználóhoz elért. A bejegyzésben olvasható az eltűnt eszközök listája: az egyik egy kék színű Alpinism 22 márkájú hátizsák, a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület tulajdona, rajta az egyesület logójával, illetve fényvisszaverő "KMSM" felirattal. Tartalmazott egy MSA Gallet F2 piros színű tűzoltósisakot (a festék foltokban lepattogzott róla), benne tűzoltókámzsával és egészségügyi maszkkal, kézi szerszámokat, valamint elsősegély felszerelést. A másik az ADRA Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány tulajdona, egy piros színű márkajelzés nélküli mentős hátizsák, mely tartalmazott többek között kötszereket, sürgősségi ellátáshoz szükséges egyszer használatos eszközöket, vérnyomásmérőt, fonendoszkópot, lélegeztetőballont, egy szett garattubust, pulzoximétert, torniquet-et, egy bontatlan csomag QuikClot kötszert, egy Schanz gallért, valamint egy Sam Splint törésrögzítőt.

Sitkei Zoltán kérdésünkre elmondta, hogy a járműben nem esett anyag kár, mivel a csomagtartót nem lehet lezárni, az elkövetőnek (avagy elkövetőknek) azt nem kellett feltörnie. Bár kívülről nem látszódhatott, hogy tartalmaz-e bármilyen értékes tárgyat, valószínűleg mégis megpróbálták kinyitni, majd amikor ezzel nem ütköztek akadályba, kikapták a két legfeltűnőbb tárgyat, vagyis a hátizsákokat.

A fenti eszközök mindennapi életben nem használatosak, ám a tulajdonosok és a használó számára nagy értéket képviselnek...”

– folytatta sorait az önkéntes a közösségi oldalon, majd ezzel kapcsolatban lapunknak hozzátette, a felszerelés hosszú évek alatt gyűlt össze, köztük olyan katonai eszközök is voltak, amelyeket nagyon nehéz beszerezni. Több olyan tárgy is eltűnt, amelyet sehonnan sem tudnak megrendelni, kereskedelmi forgalomban nem kapható. Érthető tehát, hogy ezeknek hiánya hatalmas érvágást jelent számukra, ezért kérjük az olvasókat, hogy ha bármilyen információval rendelkeznek, vagy úgy érzik, tudnak segíteni, keressék fel a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesületet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!