Magyarország

2018.06.25. 15:54

Tragédia a 4-es elkerülőn: a vádlott képtelen feldolgozni az esetet

Debrecen - Hárman haltak meg egy közlekedési balesetben Bocskaikertnél; az ügy bírósági tárgyalása hétfőn kezdődött.

Debrecen - Hárman haltak meg egy közlekedési balesetben Bocskaikertnél; az ügy bírósági tárgyalása hétfőn kezdődött.

A vádirat ismertetésével indult tárgyalási nap, majd a vádlott kihallgatásával folytatta a bíróság. H. G. fenntartotta a nyomozati szakban tett vallomását, illetve válaszolt a kérdésekre is. Azt mondta, hogy felelősnek érzi magát, és bocsánatot kért, hozzátéve, hogy ő maga azóta sem tudta feldolgozni a balesetet. Vallomásában az szerepelt, hogy a fényszórók világításából úgy hitte, a másik autó átjön az ő sávjába, és rossz döntést hozott, amikor egy hirtelen manőverrel próbálta elkerülni a „vélt vagy valós veszélyhelyzetet”.

Fotó: Matey István

A bíróság ezután a baleset két túlélőjét hallgatta meg tanúként. Mindketten azt mondták, hogy a vádlott autója „bekacsázott” eléjük, a sofőr villogott és kétszer rá is dudált, a másik autós valamennyit korrigált, de az ütközés már elkerülhetetlen volt. Minden pillanatok alatt történt, az autó vezetőjének szerintük sem fékezni, sem kormányozni nem volt ideje. A Debreceni Járásbíróság még két embert hallgatott ma ki, ők voltak azok, akik elsőként érkeztek a helyszínre.

A tárgyalás október 29-én folytatódik, a műszaki szakértő és az igazságügyi orvosszakértő meghallgatásával.

A vétlen sofőr is meghalt

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint H. G. 2017. október 3-án, este borult időben, éjszakai fényviszonyok mellett 110-120 kilométeres sebességgel közlekedett Bocskaikert felől Debrecen irányába a 354-es számú úton. A vádlott „nagyfokú figyelmetlensége” folytán áttért a szemközti sávba és frontálisan ütközött egy Bocskaikert irányába, szabályosan közlekedő személygépkocsival. Az ütközésben a vétlen autó 20 éves vezetője, valamint a hátul ülő 23 és 41 éves utasai a helyszínen életüket vesztették. A vétlen autó másik két utasa életveszélyes, a vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. H. G. megszegte a KRESZ előzésre és kikerülésre vonatkozó közlekedési szabályait – tartalmazza a vádirat.

HBN


[related-post post_id="3757029"]

[related-post post_id="3646503"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!